Microdermabrasie is een mechanische peeling. Hierbij wordt onder vacuüm de huid behandeld met zuivere microkristallen. Deze microkristallen schuren de huid, waarmee op effectieve wijze de dode en beschadigde huidcellen worden verwijderd. Daarnaast verbetert de huiddoorbloeding en wordt de aanmaak van collageen en elastine vezels gestimuleerd. Microdermabrasie resulteert in een mooie, gezonde en frisse huid die glad en zacht aanvoelt.

Indicaties
– Futloze, droge en ruwe huid
– Vette huid
– Acne huid en acne littekens
– Zonbeschadigde huid
– Verslapte huid
– Fijne lijntjes en ondiepe rimpels
– Grove poriën
– Littekens
– Pigment en ouderdomsvlekken
– Rokershuid

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Na de eerste behandeling is al direct zichtbaar, de huid is goed doorbloed en voelt zacht en glad aan. Afhankelijk van uw huidconditie en behandelwens zijn er meerdere behandelingen nodig. In de meeste gevallen volstaan 5-8 behandelingen met een interval van 1-2 weken. De behandeling van rimpels en (acne)littekens kan langer duren. Om een goede huidconditie te behouden wordt iedere 2 tot 3 maanden een onderhoudsbehandeling aanbevolen

Nabehandeling
Direct na de behandeling voelt de huid aan alsof u bij harde wind een strandwandeling hebt gemaakt. De huid kan tijdelijk licht rood kleuren, maar u kunt gewoon uw dagelijkse activiteiten hervatten. Om het huidherstel te ondersteunen wordt na de behandeling een speciale crème aangebracht. Thuis kunt u deze crème ook gebruiken. Daarnaast wordt het gebruik van een sunblock geadviseerd.

Voordat u start met deze behandeling, zijn er een aantal instructies waar u zich aan moet houden. Wat deze instructies zijn leest u HIER.