Lycogel is anders dan andere camouflerende producten. De foundation gedraagt zich als een ademend gaaswerk als het op de huid is aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de huid niet afgesloten wordt van de buitenwereld. Daarnaast zitten er in de crème actieve bestanddelen die zwelling en roodheid verminderd. Ook bevordert het herstel van een beschadigde huid en het hydrateert. Tevens zit er een zonbescherming in van SPF 30.

Lycogel kunt om deze redenen heel goed gebruiken na een huidtherapeutische behandeling (bv micro needling, microdermabrasie, fruitzuurpeelingen, acnebehandelingen en microcoagulatie). Maar ook voor dagelijks gebruik bij een acne huid of rosacea is deze foundation aan te raden. Er zijn 12 verschillende kleuren en 4 verschillende kleuren concealers. Samen met de huidtherapeut wordt er gekeken welke kleur het beste bij uw huid past en hoe u het beste de crème op uw huid kunt aanbrengen.

Vergoeding
Acnetherapie, elektrisch ontharen, coagulatietherapie, camouflagetherapie worden allen (deels) vergoed vanuit uw aanvullende zorgpakket. Per zorgverzekeraar en per aanvullend pakket zijn er verschillende vergoedingen. U kunt het beste uw zorgverzekeringspolis erbij pakken voor raadgeving.