Werking van dermapen
Dermapen is de meest recente techniek van microneedling, wat toegepast kan worden op zowel medisch als cosmetisch gebied. Zoals de naam microneedling al aangeeft, bestaat de dermapen uit 11 kleine, dunne naaldjes. Deze vibrerende naaldjes maken kleine verticale kanaaltjes in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar wel genoeg om de huid opdracht te geven om op een natuurlijke manier te gaan herstellen. Tijdens het herstelproces zullen groeifactoren vrijkomen, wat resulteert in aanmaak van collageen en elastine. Door de aanmaak van bovengenoemde bindweefselcellen worden de elasticiteit en de stevigheid van de huid verhoogd, waardoor littekens en rimpels verminderen.

Behandeling met dermapen
Vóór de behandeling wordt er een verdovingscrème op het behandelgebied aangebracht. Dat zorgt ervoor dat de behandeling bijna gevoelloos wordt. Na het intrekken van de verdovingscrème wordt er een serum aangebracht op het behandelgebied, waarna er gestart wordt met de behandeling van de dermapen. Afhankelijk van de indicatie en huidconditie bepaalt de huidtherapeut de behandeldiepte van de naaldjes van de dermapen (0,5 mm tot 2,5 mm). Tijdens de behandeling zullen er kleine bloedinkjes ontstaan, dit zorgt voor de collageenverbetering. Deze bloedinkjes stoppen gelijk, de huid blijft volledig intact. Wel zal de huid er roze/rood uit gaan zien. De roodheid zal enkele dagen (1-3 dagen) aanblijven. Door de versnelde huidvernieuwing kan de huid gaan schilferen, wat een gunstige reactie is van de behandeling. Tegen de roodheid hebben we een oplossing, Lycogel. Dit is een soort camouflage in de vorm van foundation, die zowel kalmerend als huid regenererend is. Ook zit er een SPF in van 30, dus u bent ook gelijk goed beschermd tegen de zon. Deze camouflagecrème wordt door de meeste zorgverzekeraars uit het aanvullende pakket vergoed. Aangezien de huid tijd nodig heeft om te herstellen, zal huidverbetering pas na gemiddeld 3-4 weken zichtbaar zijn. Om het meest optimale resultaat te bereiken is een behandelkuur aan te bevelen (zie frequentie dermapen per behandeling).

Indicatie dermapen 
-Littekens (acne, operatief, brandwonden)
-Hyperpigmentaties
-Fijne lijntjes & rimpels
-Specifieke lijnen op de bovenlip
-Verslapte, verouderde huid
-Rokershuid

Frequentie dermapen per huidaandoening
-littekens: 3-4 behandelingen om de 12 weken
-Hyperpigmentatie: 3-4 behandelingen elke 8 weken
-Fijne lijntjes & rimpels: 4-6 behandelingen elke 10-12 weken 
-Specifieke lijnen op de bovenlip: 3-4 behandelingen elke 10-12 weken
-verslapte, verouderde huid: 4-6 behandelingen elke 10-12 weken
-onderhoudsbehandeling: 2-3 keer per jaar

Adviserende producten voor thuisgebruik tijdens en na de behandeling met de dermapen
Lycogel Camouflage in de vorm van foundation, die zowel kalmerend als huid regenererend is.
Met SPF 30. Meerdere kleuren, de huidtherapeut zoekt naar de juiste kleur.

Extrait Liposomal Stimuleert de regeneratie van de huidcellen. De liposomen, die de biostimulatoren bevatten, dringen diep in en voorzien de huid van bestanddelen die progressief verloren zijn gegaan. Het hyaluronzuur hydrateert.

Pigmacare Vitamine B3 vereffent de pigmentvlekken, maakt de teint lichter, vermindert de vorming van rimpels en verbetert de celvernieuwing. Vitamine C maakt de huid lichter. Deze vitamine werkt dus tegen pigmentvlekken. Antioxidanten compenseren hyperpigmentatie, verminderen ouderdomsvlekjes en pigmentatie van hormonale aard.

Voordat u start met deze behandeling, zijn er een aantal instructies waar u zich aan moet houden. Wat deze instructies zijn leest u HIER.