Met behulp van speciale camouflagecrème kan de huidtherapeute ervoor zorgen dat wijnvlekken, littekens, vitiligo, hyper- of hypopigmentaties (donkere of lichte plekken), spataderen en andere storende plekken minder zichtbaar worden. De camouflagecrème geeft niet af op kleding en is bestand tegen water.
Door middel van camouflage kunnen er kleurverschillen van de huid minder zichtbaar tot onopvallend gemaakt worden. Eerst wordt de juiste kleur uitgezocht of gemengd, vervolgens zal de camouflagecrème aangebracht worden en kijken of de kleur klopt. Hierna zal u beginnen met het leren aanbrengen van de camouflagecrème.

Wat zijn de resultaten van de behandeling?
Het kleurverschil kan zo ver weggewerkt worden dat de aandoening niet meer opvallend is met betrekking tot de kleur, het reliëf van de huid kan niet worden weggewerkt. De camouflage kan met behulp van fixatiepoeder en fixatiespray zodanig gefixeerd worden dat het veeg- en waterbestendig is.

Wat zijn de bijwerkingen of nadelen van deze behandeling?
Het kan in het begin tijdrovend zijn doordat het niet zo gemakkelijk is om camouflagecrème aan te brengen. Het is ook een tijdelijke oplossing, de camouflage moet er ’s avonds weer afgehaald worden.

Vergoeding
Acnetherapie, elektrisch ontharen, coagulatietherapie, camouflagetherapie worden allen (deels) vergoed vanuit uw aanvullende zorgpakket. Per zorgverzekeraar en per aanvullend pakket zijn er verschillende vergoedingen. U kunt het beste uw zorgverzekeringspolis erbij pakken voor raadgeving.