Met een fruitzuurpeeling kan op een vrij simpele manier acne, pigmentvlekken en restlittekens van een doorgemaakte acne verminderen. De huidstructuur wordt verbeterd en de huid wordt meer gehydrateerd. Een fruitzuurpeeling wordt ook wel chemische peeling of alfa-hydroxyzuur genoemd. De peeling kan worden toegepast op het gezicht, maar ook elders op het lichaam.

Toepassing
Een fruitzuurpeeling is uitermate geschikt voor een onzuivere (acne)huid doordat littekenvorming en/of pigmentatieverschijnselen ten gevolge van ontstekingen verminderd kunnen worden. Tevens maakt het fruitzuur de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel de poriën verstopt. Hierdoor ontstaan minder ontstekingen. Om deze reden vormen ingegroeide baardharen ook een indicatie voor fruitzuurpeeling.
Verder kan fruitzuur ook toegepast worden bij fijne rimpeltjes,pigmentverstoringen in de huid, bij een vale en futloze huid.
Door een verbeterde doorbloeding en hydratatie van de bovenste huidlagen, krijgt de huid een gezondere teint.

Bestanddelen fruitzuurpeeling
De fruitzuurpeeling die wordt toegepast in de praktijk bevat plantaardige zuren, waaronder glycolzuur, appelzuur en citroenzuur. Daarnaast bevat de peeling melkzuur en salicylzuur. Om een efficiënte afschilfering te kunnen verkrijgen, wordt gebruik gemaakt van een hoge concentratie fruitzuren (50% en 70%) die mogelijk een huidirritatie kunnen veroorzaken. Om deze reden wordt tijdens het eerste consult een deelgebied van de huid behandeld.
Door het toepassen van een fruitzuurpeeling kunnen onderstaande effecten worden bereikt:
• Hydratatie van de huid
• Afschilfering van de bovenste huidlagen
• Afstoting van de bovenste huidcellen
• Het zuur heeft een ontstekingsremmende werking

Resultaat
Na de volledige behandelperiode met fruitzuur is een betere huidstructuur waarneembaar, de wondgenezing verloopt sneller en de huid is beter in staat vocht vast te houden. Hierdoor krijgt de huid een algehele gezondere uitstraling.

De behandeling
De chemische peeling wordt als vloeistof op de huid aangebracht. Deze werkt in op de bovenste huidlaag en verwijderd in deze laag de bovenliggende cellen.
De behandeling zal eerst moeten worden opgebouwd. Na een proefbehandeling zal er eerst thuis twee weken lang elke dag een lage concentratie van de chemische peeling op de huid moeten worden aangebracht.
Dan wordt er begonnen met de behandeling. Deze vindt om de twee weken plaats. Steeds zal de chemische peeling wat langer op de huid zitten en zal de concentratie hoger worden. Deze therapie wordt ook vaak gecombineerd met de behandeling van acne.

Voordat u start met deze behandeling, zijn er een aantal instructies waar u zich aan moet houden. Wat deze instructies zijn leest u HIER.